2 Haziran 2009 Salı

Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav

Pilavımın Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 1 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 patates
  • yarım demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı soya yağı
  • tuz
Pilavımın Tarifi

Patateslerin kabuklarını soyup suda haşladıktan sonra, küçük küçük doğrarım. Yeşil biber ve domatesleri ince ince, doğrarım. Maydanozu ince ince kıyarım. Bir tencerede soya yağını kızdırıp pirinci hafif kavururum. İçine haşlanmış ve doğranmış patatesleri, yeşil biber, domates, tuz ve maydanozu ekleyip, karıştırırım. Pirinçler göz göz olunca 2 bardak suyu katıp, karıştırırım. Pirinçler suyunu çekene kadar kaynatırım. 20 dakika kadar dinlenmeye bırakırım. Sıcak olarak servis ederim.

Hiç yorum yok: