2 Haziran 2009 Salı

Patatesli Pilav Tarifi

Patatesli Pilav

Pilavımın Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 orta boy patates
  • 150 gr tereyağı
  • tuz
Pilavımın Tarifi

Pirinçleri bir gün evvelden yıkayıp suya bırakırım, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atarım ve 8 dakika kadar kaynatırım. Hemen süzüp, soğuk sudan geçiririm. Daha önceden soyulmuş ve yarım santim halkalar halinde dilimlenmiş patatesleri yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına ve kenarlarına dizerim. Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye
döküp, geri kalan tereyağını küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atarım, hafif tuz serperim, tencerenin kapağını sıkıca kapatırım, çok hafif ateşte 2 saat pişiririm. Servis tabağına alırken ortaya pilav, kenarına patatesleri dizerim, et çeşitleriyle beraber servis ederim.

Hiç yorum yok: