2 Haziran 2009 Salı

Şehriyeli Pilav Tarifi

Şehriyeli Pilav

Pilavımın Malzemeleri

  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı pirinç
  • tuz
Pilavımın Tarifi

Pirinçleri iyice ayıklayıp, tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyarım ve 20 dakika kadar burada pirinçleri bekletirim. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzerim. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırırım. 3 bardak suyla, tuz ekleyip, Kaynamaya bırakırım. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene kadar kavururum. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyup, 30 dakika kadar haşlarım. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atarım. 2 defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatırım. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakırım. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyup servis ederim.

Hiç yorum yok: