31 Mayıs 2009 Pazar

Kafkas Çorbası Tarifi

Kafkas Çorbası

Çorbamın Malzemeleri

  • 8 su bardağı et suyu
  • 1,5 çorba kaşığı margarin
  • 1 avuç beyaz lahana (kibrit çöpü büyüklüğünde doğranmış)
  • 4 orta boy pancar (kibrit çöpü şeklinde ince uzun doğranmış)
  • yarım kereviz (kibrit çöpü şeklinde ince uzun doğranmış)
  • yarım havuç (kibrit çöpü şeklinde ince uzun doğranmış)
  • 1 küçük boy soğan (çok küçük doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı arpa şehriye, tuz
Terbiyesi için;
  • 2 yumurta sarısı
  • yarım su bardağı süt

Çorbamın Tarifi

Önce tencereye margarin ve soğanı koyup 3 dakika kavururum, daha sonra soğanlara, pancar, kereviz, havuç ve lahanayı ilave ederek, 3 dakika daha kavururum. Kavrulmuş bu sebzelere et suyu ile tuz katarak, tencerenin kapağını kapatırım ve sebzeler az çok pişmiş hale gelinceye kadar haşlamaya devam ederim. Bunlara arpa şehriye katarak, sebze ve şehriyeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar pişmeye bırakırım. Pişince, bir kaseye yumurta sarıları ve soğuk süt koyarak, bir dakika kadar tel veya çatalla çırparım, sonra bu terbiyeyi kaynamakta olan tenceredeki çorbaya katarım ve iyice karıştırdıktan sonra çorbayı bir taşım daha kaynatırım ve kaseye alarak servis ederim.

Hiç yorum yok: