31 Mayıs 2009 Pazar

Yüksük Çorbası Tarifi

Yüksük Çorbası

Çorbamın Malzemeleri
Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
İç harcı için;
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan (ince doğranmış)
  • karabiber
Çorba İçin;
  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
  • 1 çorba kaşığı salça (1 kahve fincanı su içinde eritilmiş)
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 limonun suyu
  • tuz, karabiber ve nane

Çorbamın Tarifi

Önce unu tuzla birlikte elekten elerim. Ortasını açıp, yumurta ve suyunu koyup, sert bir hamur hazırlarım ve bezelere ayırırım. Üstlerine nemli bez örtüp, yaklaşık 10 dakika dinlendiririm. Bezeleri mantı hamuru inceliğinde açıp, 1,5 cm büyüklüğünde kareler halinde keserim. İç harcını hamurun ortasına yerleştirip, çapraz köşelerinden birleştirip, bir üçgen elde ederim. Diğer iki ucu parmağımla etrafından birleştirip, yüzük formuna getiririm. Akşamdan ıslatılmış nohutları, tencerede haşlarım. Nohutlar iyice yumuşayınca, yüzük şeklindeki hamurları eklerim ve çorba kıvamına gelinceye kadar pişiririm. Margarini bir tavada eritirim, içine salça ve nane ekleyerek biraz karıştırırım. Bu karışımı kaynayan çorbaya ilave ederim. Üzerine limon suyunu gezdirip, bu şekilde biraz daha kaynatırım. Sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: