30 Mayıs 2009 Cumartesi

Pazı Çorbası Tarifi

Pazı Çorbası

Çorbamın Malzemeleri

  • 8 su bardağı et suyu
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 2 büyük boy soğan (ince doğranmış)
  • 4 sarmısak (ezilmiş)
  • karım kg domates (ince kıyılmış)
  • yarım kg pazı (ince doğranmış)
Hamur Malzemesi;
  • 2,5 kahve fincanı un
  • 3 yumurta
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • karabiber, tuz
Çorbamın Tarifi

Öncelikle tencerede margarini eritirim soğan ve sarımsakları katıp, 5 dakika kavururum. Domates ve pazıyı ekleyipip, 3 dakika daha kavururum. Et suyu, tuz ve karabiberini ekleyip, kaynamaya bırakırım. Bir kasede, un, yumurta, karbonat ve az tuzu karıştırıp, biraz cıvık kıvamda bir hamur elde ederim. Bu hamuru, küçük toplar şeklinde, kaynayan çorbanın içine atıp, 20 dakika pişiririm. Yanında sirke ile servis ederim.

Hiç yorum yok: