30 Mayıs 2009 Cumartesi

Etli Çorba Tarifi

Etli Çorba

Çorbamın Malzemeleri

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 350 gram kuzu kuşbaşı (küçük doğranmış)
  • 2 orta boy kuru soğan (yarım halkalar halinde doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 2 taze küp doğranmış domates
  • 1 dövülmüş sarımsak
  • 8 su bardağı su
  • 500 gr haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • yarım limonun suyu
  • tuz, karabiber

Çorbamın Tarifi

Önce derin bir tencere içinde yağı kızdırıp, kuzu etini yüksek ateşte, iyice kavururum. Ateşi kısıp, soğanları eklerim. Et ve soğanları karıştırarak, 5 dakika kadar, kısık ateşte pişiririm. Baharatları serpip, 2 dakika daha pişirdikten sonra, domates ve suyu eklerim. Robotta 1 su bardağı nohutu ve sarmısağı ezerim. Ezdiğim nohutları ve geri kalan tane nohutları, pişmekte olan çorbaya ilave ederim. Çorbayı, kaynama noktasına geldikten sonra, etler yumuşayana kadar (40 dk) pişirmeye devam ederim. Servis yapmadan 2 dakika önce, çorbama limon suyu ve maydanozu ilave ederim. Tuz ve biberle lezzetlendirip, üzerine tarçın serperek servis ederim.

1 yorum:

AlevA dedi ki...

Tarifenizi yarin Amerika'li arkadaslar icin yapacagim. Okurken bile baharat kokusu burnuma geldi.
Tesekkurler paylastiginiz icin.

Alev A.