30 Mayıs 2009 Cumartesi

Fıtı Çorbası Tarifi

Fıtı Çorbası

Çorbamın Malzemeleri

  • 2 kahve fincanı bulgur
  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 ince kıyılmış soğan
  • toz kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 dal maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 yeşil biber (ince kıyılmış)
  • tuz
Çorbamın Tarifi

Önce margarini bir tencerede eritip, soğanı ilave ederim ve karıştırarak kavururum. Yeşil biberi ilave edip öldürünceye kadar kavururum. Sonra, unu eklerim, karıştırırım. Un pembeleşince salçayı ve et suyunu ekleyip, kaynamaya bırakırım. Kaynayınca fıtı (bulgur) eklerim. 15 dakika daha kaynatıp, tuzunu biberini ilave ederim. Ateşten aldıktan sonra, üzerine biraz maydanoz serperim ve servis ederim.

Hiç yorum yok: