4 Haziran 2009 Perşembe

Tez Pişti Tarifi

Tez Pişti

Tatlımın Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 yumurta akı
  • yarım paket vanilya
Tatlımın Tarifi

Öncelikle sütü şeker ile birlikte kaynatırım. Yarım bardak süt ile pirinç ununu şekerli süte karıştırıp pişiririm. Vanilya ilave ederim. Bu muhallebinin yarısını kaselere boşaltırım. Geri kalanı ateşte iken, iki yumurtayı çırpıp, kar haline getiririm. Ateşteki muhallebiyi aklara ekleyip karıştırırım. Kaselerin üzerine doldurup, daha sonra içinde su bulunan bir tepsiye dizerim. Fırında ısıyı üstten vererek üstlerini kızartırım ve daha sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: