6 Haziran 2009 Cumartesi

Kabak Tavası Tarifi

Kabak Tavası

Yemeğimin Malzemeleri

  • 2 kilo kabak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 5 dövülmüş sarımsak
  • yarım kg yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • tuz
Yemeğimin Tarifi

Önce kabakların baş ve dip kısımlarını keserek atarım. Dışlarını kazıyıp, yıkarım ve bir süzgece çıkarırım. Yuvarlak veya uzunlamasına ince ince dilimlerim. Bir tavada zeytinyağını kızdırırım. Kabakları tuzlayıp, una bularım. Tavaya kabak dilimlerini yerleştirip, her iki tarafları altın sarısı renk alana kadar kızartırım. Kızaran kabak dilimlerini süzdürerek yağdan alıp, bir servis tabağına çıkarırım. Yoğurdu sarmısak ile birlikte çırparım. Kabakların üzerlerine sirkeyi gezdiririm. Yanında sarmısaklı yoğurt ile servis ederim.

Hiç yorum yok: