6 Haziran 2009 Cumartesi

Fesleğenli Taze Fasulye Tarifi

Fesleğenli Taze Fasulye

Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 5 sarmısak
  • 2 kuru soğan
  • 1 demet taze fesleğen (ince kıyılmış)
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1/3 Su bardağı yer fıstığı (kavrulmuş)
  • yarım su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı şeker
  • tuz
Yemeğimin Tarifi

Önce fasulyeleri ayıklarım ve uzunlamasına, ortadan ikiye keserim. Soğan ve 3 diş sarmısağı robotta kıyarım ve çeyrek su bardağı zeytinyağında kavururum. Kavrulmuş soğanlara fasulyeleri ilave ederim. 15 dakika karıştırarak kavurmaya devam ederim. Yarım su bardağı suyu ekleyip, 10 dakika daha pişiririm. Geri kalan 2 diş sarmısağı, ince ince kıyıp, kavrulmuş fasulyelere ilave ederim. Sirke, tuz, şeker ilave edip, 3 dk daha sote ederim ve yemeğimi ateşten alırım. Geri kalan çeyrek su bardağı zeytinyağını fasulyelerin üzerinde gezdiririm. Fıstıkları ince kıyılmış fesleğenlerle birlikte ilave edip, soğuk olarak servis ederim.

Hiç yorum yok: