6 Haziran 2009 Cumartesi

Enginar Tava Tarifi

Enginar Tava

Yemeğimin Malzemeleri

  • 200 gr un
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • yarım çay kaşığı tatlı kırmızıtozbiber
  • 1 su bardağı süt
  • enginar (soyulup çanakları limonlanmış)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • tuz
Yemeğimin Tarifi

Önce bir kaba unu, yumurtaları, salçayı, tuzu, biberi, sütü ve suyu koyarım. Çırpma teli ile çırparak bir sulu hamur hazırlarım. İnce bir süzgeçten temiz bir kaba süzerim. Enginarları tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzdürürüm ve 1 mm kalınlığında dilimlerim. Bir tavada zeytinyağını kızdırırım. Enginar dilimlerini sulu hamura bulayıp tavaya yerleştiririm. Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartırım. Kızaran enginar dilimlerini süzdürerek yağdan alıp bir servis tabağına çıkararak servis ederim.

Hiç yorum yok: