7 Haziran 2009 Pazar

Karamelli Sütlaç Tarifi

Karamelli Sütlaç

Tatlımın Malzemeleri

  • 4 su bardağı tam yağlı süt
  • 750 gr pirinç
  • 1 paket vanilya
  • 3 defne yaprağı
  • 1 çırpılmış yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı krem şanti

Tatlımın Tarifi

Önce süt, pirinç, krem şanti, 60 gr şeker, defne yaprağı ve vanilyayı 20 dakika karıştırarak pişiririm. Pirinçler pişince sütlacı ateşten alırım. Defne yapraklarını çıkarıp, çırpılmış yumurtayı ilave ederim. Sütlaç koyulaşıp, krema kıvamına gelinceye kadar devamlı olarak çırparım. Fırının ızgara bölümünü ısıtırım. 1 porsiyonluk kaplara doldurduğum sütlacın üzerine kalan şekeri dökerim ve fırının ızgaraya en yakın bölümünde şekerleri kızarıp, hafif yanana kadar pişiririm. Daha sonra sütlacı defne yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis ederim.

Hiç yorum yok: