7 Haziran 2009 Pazar

Meyveli Su Muhallebisi Tarifi

Meyveli Su Muhallebisi

Tatlımın Malzemeleri

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • pekmez, gülsuyu
  • meyve dilimleri
  • 6 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 6 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • bir tutam tuz
Tatlımın Tarifi

Önce süte suyu ilave edip, bir tencereye alırım. Nişastaları şeker ve tuz ile karıştırarak, 2 çay bardağı suda eritirim ve süte katıp vanilya ilave ederim. Karışımı, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişiririm. Geniş bir kabı soğuk su ile çalkalarım ve muhallebiyi bu kaba döküp, buzdolabında soğumaya alırım. Daha sonra kare dilimler halinde keserim ve dilimlerin yarısını servis tabağına alırım. Dilimlerin üzerini meyve ile kaplarım ve üzerlerine ikinci dilim muhallebileri yerleştiririm. Meyveli muhallebilerin üzerine pekmez ile gülsuyu döküp servis ederim.

Hiç yorum yok: