7 Haziran 2009 Pazar

Kazandibi Tarifi

Kazandibi

Tatlımın Malzemeleri

  • 100 gr mısır nişastası
  • 100 gr pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 250 gr şeker
  • 1 su bardağı su
Tatlımın Tarifi

Önce bir tencere içine sütü alırım. Kaynamaya başladığında şekeri eklerim. Ayrı bir kapta 1 su bardağı su ile erittiğim nişasta ve pirinç ununu azar azar süte ilave ederim. Son olarak vanilyayı katarım. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiririm. Hazırladığım bu karışımı dikdörtgen şeklinde bir tepsiye yayarım. Sadece altı yanan bir fırına tepsiyi yerleştiririm. Altı kızarana kadar fırında bekletirim. Sonra 4 parmak kalınlığında şeritler halinde keserim. Yuvarlayarak, rulo şeklinde sararım. Soğuduktan sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: