Kestaneli Kuzu Yahni
Et Yemeğimin Malzemeleri
- 1 kilo kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım kilo kestane
- 2 kuru soğan
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 bardak portakal suyu
- 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı un
- tuz, karabiber
Önce kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartırım. Soğanları robotta kıyarım ve etlere ekleyip kavurmaya devam ederim. Unu yarım bardak sıcak suda eritip, etlerin üzerine eklerim. Yemeğimi kısık ateşte, iyice (50 dk) pişiririm. Kestaneleri, 1 saat suda bekletirim. Üzerlerini çizip, ızgarada, kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave ederim. Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis ederim. Kestanelerin çok fazla pişip, dağılmamasına dikkat ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder