13 Haziran 2009 Cumartesi

Kestaneli Kuzu Yahni Tarifi

Kestaneli Kuzu Yahni

Et Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 kilo kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım kilo kestane
  • 2 kuru soğan
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 bardak portakal suyu
  • 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı un
  • tuz, karabiber
Et Yemeğimin Tarifi

Önce kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartırım. Soğanları robotta kıyarım ve etlere ekleyip kavurmaya devam ederim. Unu yarım bardak sıcak suda eritip, etlerin üzerine eklerim. Yemeğimi kısık ateşte, iyice (50 dk) pişiririm. Kestaneleri, 1 saat suda bekletirim. Üzerlerini çizip, ızgarada, kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave ederim. Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis ederim. Kestanelerin çok fazla pişip, dağılmamasına dikkat ederim.

Hiç yorum yok: