10 Kasım 2009 Salı

Rende Çikolatalı Kek Tarifi

Rende Çikolatalı Kek

Kekimin Malzemeleri

  • 1,25 Su bardağı un
  • 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 Su bardağı toz şeker
  • 70 Gr erimiş margarin
  • Çeyrek su bardağı su
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 Tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 Paket vanilya
  • 4 yumurta akı
  • 60 Gr sütsüz rendelenmiş çikolata
Çikolata süsü için;
  • 70 Gr sütsüz çikolata
  • 70 Gr margarin

Kekimin Tarifi

Öncelikle fırını 180 derecede ısıtırım. 20 Cm çapında derin bir kalıbı erimiş margarin ile güzelce yağlarım. Kalıbın altını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayıp şekeri eklerim. Ortasına havuz şeklinde açarım. Margarin, su, yumurta sarısı ve portakal kabuğunu karıştırırım. Un ve şeker karışımını eklerim. Yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam ederim. Vanilyayı da içine ilave ederim. Yumurta aklarını kuru bir kaba alırım. Mikserle kar haline gelene kadar karıştırırım. Karın üçte birini kek hamurunun içine karıştırırım. Geri kalan yumurta karını ve rendelenmiş çikolatayı da eklerim. Karıştırarak malzemelerin iyice bütünleşmesini sağlarım. Karışımı kalıba döküp üzerini bıçakla düzeltirim ve 40 dakika fırında pişiririm. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bıçak batırırım. Keki bir fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakmadan önce 15 dakika kadar kalıpta dinlendiririm.
Süsleme için; Margarin ve çikolatayı ısıya dayanıklı kapta karıştırırım. Kabı sıcak su dolu başka bir kabın içine oturturum. Çikolata eriyene kadar karıştırırım. Daha sonra çikolatayı soğuturum. Keki, şekilli portakal kabukları ve çikolatadan temiz bir jilet yardımıyla çıkardığım ince şekiller ile süslerim. İsteğe bağlı olarak pudra şekeride serpiştirilebilir.

Hiç yorum yok: