22 Kasım 2009 Pazar

Pilavlı Tas Kebap Tarifi

Pilavlı Tas Kebap

Kebabımın Malzemeleri

  • 500 gr koyun kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • tuz, karabiber

Kebabımın Tarifi

Önce pirinci ayıklayıp, yıkarım ve ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletirim. Eti, doğranmış soğan ve yağ ile kavururum. Domatesleri rendeleyip, etler yumuşayıncaya kadar (azar azar su koyarak) pişiririm. Etleri ateşe dayanıklı bir kaseye alırım ve pilav yapılacak tencereye ters çeviririm. Etin yağına, 3,5 bardak su koyup kaynatırım ve tuz, karabiber serperim. Pilav tenceresine süzerim, süzülmüş pirinç koyup karıştırırım. Kapağını örtüp önce yüksek, sonra orta en son düşük ısıda suyunu çekinceye kadar pişiririm, daha sonra yarım saat kadar demlenmesi için bekletirim. Önce pilavı karıştırırım, sonra kaseyi kaldırırım.

Hiç yorum yok: