22 Kasım 2009 Pazar

Yoğurtlu Pideli Kebap

Yoğurtlu Pideli Kebap

Kebabımın Malzemeleri

  • 1 kilo koyun kuşbaşı et
  • 3 pide
  • yarım kg yoğurt
  • tuz, karabiber
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 4 çorba kaşığı yağ

Kebabımın tarifi

Önce soğanı rendeleyip, suyunu alıp ete eklerim ve en az 3 saat bekletirim. Daha sonra 2 kaşık yağ ile eti kavurup, rendelenmiş domates koyarım ve birkaç defa karıştırırım. Su ilave ederim ve etler yumuşayıncaya kadar pişiririm. Pideleri ısıtıp, küçük küçük keserim ve tabağa yerleştirip üzerinde erimiş yağ gezdiririm. Pidelerin üzerine çatal ile çırpılmış yoğurt ve sonra da pişirilen eti koyarım.

Hiç yorum yok: