29 Kasım 2009 Pazar

Ciğer Şiş Tarifi

Ciğer Şiş

Yemeğimin Malzemeleri

  • 400 gr kuzu ciğer
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı sumak
  • yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 soğan
  • 4,5 yemek kaşığı zeytinyağı

Yemeğimin Tarifi

Öncelikle ciğerin üzerindeki zarı alırım ve ciğeri uzun şeritler halinde kesip büyük küpler şeklinde doğrarım. Soğanın kabuğunu soyup yarısını dilimler halinde keserim. Her bir dilimi tekrar ikiye kesip soğan katmanlarını birbirinden ayırıp boş bir tabağa yerleştiririm. Yeşil biberlerin saplarını kesip büyük parçalar halinde keserim. Kırmızı biberin sapını kesip biberi ikiye bölerim. Biberin çekirdeklerini çıkarıp tekrar ikiye keserek, büyük küpler halinde doğrarım. Doğranmış ciğerin üzerine tuz, kırmızı toz biber, sumağın 1 tatlı kaşığı kadarını serpip 4 yemek kaşığı zeytinyağı dökerim. Doğradığım soğanların üzerine de kalan sumağı serpip yarım yemek kaşığı zeytinyağı dökerim. Ciğerleri ve sonra soğanları elimle karıştırırım. Bir şişe sıra ile birer parça ciğer, soğan, kırmızı biber, yeşil biber dizip bu işlemi bir defa daha tekrarladıktan sonra şişe bir parça ciğer daha geçiririm. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlarım. Dizilen şişlerin her iki yüzlerini ızgarada pişiririm. Pişen ciğer şişleri süsleyerek servis ederim.

Hiç yorum yok: