29 Kasım 2009 Pazar

Keşkek Kebabı Tarifi

Keşkek Kebabı

Kebabımın Malzemeleri

  • 1 bütün kuzu gerdan
  • 500 gram buğday
  • 3 soğan
  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 litre su
  • karabiber
  • tuz

Kebabımın Tarifi

Önce ayrı ayrı iki tencereye birer litre su dökerim. Birine gerdanı koyup 1,5 saat kaynatırım. Diğerine 4 su bardağı buğday koyarım ve 1,5 saat haşlarım. Haşlanan gerdanı çıkarıp bir tabağa koyarım. Tavaya 4 çorba kaşığı tereyağı koyup, eritirim. Bu arada 3 soğanı ince ince kıyarım. Soğanları kızgın yağda orta ateşte 10 dakika kavururum. Haşlanan gerdanın etlerini ayırırım. Haşlanmış buğdayın içine kavrulmuş soğanları atarım ve üzerine tuz, karabiber serperim. (Bir miktar eti bir kenara ayırırım). Etleri de içine katıp karıştırırım ve ocağı kapatırım. Keşkek pilavı pişince ayırdığım bir miktar eti tabağın altına yayarak üzerine pişen keşkeği koyup servis ederim.

Hiç yorum yok: