6 Aralık 2009 Pazar

Et Paçası Tarifi

Et Paçası

Çorbamın Malzemeleri

  • 400 gr kuzu gerdanı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • limonun yarısının suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 7 su bardağı su
  • 2 sarmısak
  • 1 çorba kaşığı tuz

Servisi Malzemeleri; 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber


Çorbamın Tarifi

Evvela tencereye 7 bardak su koyup kaynatırım ve içine 400 gr kuzu gerdanı ve kabuğu soyulmuş 1 soğanı koyup, 1 çorba kaşığı tuz serperim ve etleri haşlamaya bırakırım. 1,5 saat kadar pişen etleri ve soğanı sudan çıkarıp bir borcama alırım. Ocağın altını açarak tencerenin kapağını kapatırım, et suyunu böylece kaynatırım. Etleri bıçak ile kemiklerinden ayırıp, ayıklanan etleri bir tabağa alırım. Tabaktaki etleri ellerim ile lime lime edip kaynayan et suyunun içine atarım. Bu sırada ayrı bir yerde küçük bir oval kabın içine yarım limonu sıkarım üzerine 2 çorba kaşığı sirke dökerim, 1 adet yumurtanın sarısı ile 1 çorba kaşığı un eklerim. Tüm malzemeyi çırpma teli ile çırparım. Hazırlanmış olan terbiyeyi ılıtmak için üzerine pişen çorbadan bir kepçe eklerim ve hızlı bir şekilde çırparım. Ilınan terbiyeyi çorbaya döküp , karıştırırım. Ocağa küçük bir tava alıp 1 çorba kaşığı tereyağı koyarım ve yağı eritirim.Yağ erirken kabukları soyulmuş sarmısakları ezerek pişen çorbanın üzerine ilave ederim. İyice kızmış olan yağın üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber serpip, yağı ocaktan alırım ve çorbanın üzerine dökerim. Hazırlanan çorbayı ocaktan alıp servis ederim.

Hiç yorum yok: