19 Aralık 2009 Cumartesi

Kuş Tipi Ciğer Tarifi

Kuş Tipi Ciğer

Et Yemeğimin Malzemeleri

  • 500 gr kuşbaşı kuzu ciğeri
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1/4 demet doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Et Yemeğimin Tarifi

Önce soğanları ince ince dilimlerim. Tavanın içine zeytinyağını koyup soğanlarıda içine koyarım ve hızlıca sotelemeye başlarım. Üzerine tereyağı ilave ederim. Soğanlar renklenince ciğerleri ekleyip sotelerim. Ciğerler 7 dakika sotelendikten sonra kuru üzüm, maydanoz ve ceviz içini katıp hızlıca karıştırırım ve ocaktan alırım. Servis tabağına yerleştirip servis ederim.

Hiç yorum yok: