Mengen Kavurması
Kavurmanın Malzemeleri
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım kilo dana eti
- 15 arpacık soğanı
- 250 gr mantar 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı kaynamış su
Kavurmanın Tarifi
İlkönce eti dilimleyip, kuşbaşı olarak doğrarım ve bir tabağa alırım. Mantarları ikiye bölüp, ocağa alırım, iyice ısınmış tencereye sıvıyağ koyduktan sonra etleri ilave ederim. Ocağın altını açıp, karıştırarak etleri kavururum. 2 dakika sonra soğanları ilave ederim ve karıştırmaya devam ederim. 1 dakika sonra mantarları koyup, beraberce 1 dakika daha karıştırarak kavururum. Üzerine 2 bardak su koyup tencerenin kapağını kapatırım ve yemek suyunu çekene kadar 40 dakika pişmeye bırakırım. Kavurma suyunu çektikten sonra tencereye yarım bardak su daha eklerim. Yemek bu suyuda çektikten sonra bu işlemi 2 defa daha tekrar ederim. Üzerine tuz ve kekik serptikten sonra yemeğim servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder