27 Aralık 2009 Pazar

Milföyde Dana Gulaş Tarifi

Milföyde Dana Gulaş

Yemeğimin Malzemeleri

  • 5 adet milföy hamuru
  • 400 gr dana biftek
  • 100 gr mantar
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 domates
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı tuz


Et Yemeğimin Tarifi

Önce dana etini ince uzun şekilde doğrarım. Kuru soğanı önce ikiye bölerim daha sonra piyaz şeklinde ince ince doğrarım. Domatesin önce kabuklarını soyup sonra uzun uzun doğrarım. Mantarları ince ince doğrarım. Orta ateşe derin bir tava koyup, 2 yemek kaşığı margarin ilave edip, eritirim. Margarin eridikten sonra içine dana etini, kabuk tarçını koyup kavururum. Etler kavrulurken soğanları ilave ederim. Soğanlar pembeleşince mantarları ve sivri biberleri eklerim. Biberler kavrulduktan sonra domatesleri ilave edip, kavurmaya devam ederim. İçerisine 4 yemek kaşığı su katıp karıştırırım. Daha sonra krema ve tuzu ilave ederim. 7 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatırım. Milföy hamurlarını üst üste getiririm. Üzerine biraz un serpip, merdana ile pişireceğim kalıptan dışarı çıkacak şekilde açarım. Etler biraz soğuduktan sonra içerisinden kabuk tarçını alırım. Fırın kalıbına yerleştirdiğim milföy hamurlarının içine kaşık ile hazırlanmış olan karışımı yerleştiririm. Kalıbın kenarından taşan milföy hamuru ile karışımı kapatıp 200 derece fırında 40 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirip, servis ederim.

Hiç yorum yok: