27 Aralık 2009 Pazar

Mantar Soslu Biftek Tarifi

Mantar Soslu Biftek

Bifteğimin Malzemeleri
400 gr biftek

1 küçük soğan

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı soya sosu

1 bardak et suyu

150 gr mantar 100 ml krema

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

4 yemek kaşığı sıvıyağ

Bifteğimin Tarifi

Evvela buzdolabı poşetinin kenarlarını keserim ve arasına biftek dilimlerini koyarım. Et döveceği ile döverek iyice inceltirim. Biftekleri doğrama tahtasının üzerine alıp her iki yüzlerine de karabiber ve tuz serpiştiririm. Bir tavayı ocağa alırım ve 3,5 yemek kaşığı sıvıyağ dökerim. Yağ kızınca 4 dilim bifteği tavada pişiririm. Biftekler pişerken kabukları soyulmuş soğanı ikiye kesip ince ince dilimlerim, mantarı da ince ince dilimlerim. Pişen biftekleri boş bir kayık tabağa alırım. Boşalan tavaya yarım yemek kaşığı sıvıyağ döküp soğanları kavururum. 1 dakika sonra mantarları koyup kavururum. 3 dakika sonra 1 yemek kaşığı unu karıştırarak yavaş yavaş ilave ederim ve kavurmaya devam ederim. 1 dakika sonra yarım bardak krema döküp karıştırırım ve içine 2 yemek kaşığı soya sosu dökerek birkaç kez daha karıştırırım. İçine 1 bardak et suyu dökerim ve birkaç defa karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakırım. Kaynayan sosun içine pişirdiğim biftekleri koyup tavanın kapağını kapatırım ve 5 dakika pişiririm. Daha sonra tavayı ocaktan alarak servis ederim.

Hiç yorum yok: