24 Ocak 2010 Pazar

Kefal Buğulama Tarifi

Kefal Buğulama

Balık yemeğimin Malzemeleri

  • 3 sivri biber
  • 2 limon
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz
  • 1 kilo kefal
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydonoz
  • 1 soğan
  • 2 sarmısak
  • 250 gr. Domates

Balık Yemeğimin Tarifi

Önce kefal balığının tulumunu çıkartıp kuyruğu ile beraber tüm yüzgeçlerini keserim ve böylece saf et kalır. Ayıkladığım balığa kalın rende ile rendelenmiş soğan ekleyip poşete koyarım ve bağlarım. Bir gün derin dondurucuda beklettikten sonra balıkları dilimlerim. Bir tepsiye dizerim ve aralarına kıyılmış maydonoz koyarım.Fındık büyüklüğünde havuç ve patatesleri, halka halka olarak soğan ve domatesleri doğrarım. Sarmısağı ufak ufak doğrarım. Havuç, sarmısak ve patatesleri balığın aralarına yerleştiririm ve üzerlerine dilimlenmiş soğan ve domatesler dizerim. Sivri biberleri bütün olarak yerleştiririm. Tuzu, biberi ve yağını ilave ederim. Defne yapraklarını koyarım ve bir bardak limon suyuna bir bardak su karıştırıp üzerinde gezdiririm. Kapağını kapatıp, orta ısıdaki ateşte pişirdikten sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: