12 Haziran 2010 Cumartesi

Pirinçli Mantar Salatası Tarifi

Pirinçli Mantar Salatası

Salatamın Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı mantar
  • yarım demet dereotu
  • 20 yeşil zeytin
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı mayonez
  • 1 çorba kaşığı soya yağı
  • tuz ve pul biber

Salatamın Tarifi

Önce pirinci bir bardak suda hafif haşlayıp, süzgeçten geçiririm. Mantarları ayıklayıp yıkarım ve tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzerim. Mantarları ufak ufak doğrarım. Mantarları ve haşlanmış pirinci salata kasesine alırım. Çekirdeklerini çıkarmış olduğum zeytinleri ufak ufak doğrarım ve mantarlı karışıma ilave ederim. Dereotunu ince ince kıyarım ve eklerim. Salatanın üzerinde limon suyunu gezdirip tuzunu ilave ederim. Ayrı bir yerde mayonez, 1 çorba kaşığı soya yağını iyice karıştırıp salatanın üzerine ilave ederim. Kırmızıbiber ile süsleyip servis ederim.

Hiç yorum yok: