8 Temmuz 2010 Perşembe

Venüs Salatası Tarifi

Venüs Salatası

Salatamın Malzemeleri

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 marul göbeği
  • 4 kırmızı turp
  • 1 salatalık
  • 8 yaprak tere
  • 3 sap dereotu
  • 4 domates
  • 2 patates
  • 4 havuç
  • 4 pancar
  • üzüm sirkesi
  • zeytinyağı
  • karabiber
  • maydanoz
  • tuz

Salatamın Tarifi

Öncelikle karnabaharın çiçek kısmını tuzlu kaynar suda haşlarım. Pancarların üzerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra, patateslerle birlikte tuzlu suda haşlarım. Tereleri yıkarım, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra dilimleyip, doğrarım. Turbu temizleyip, dörde bölerim ve bol suda yıkarım. Marulun göbeğini açarak bol suy ile yıkarım. Domatesi dilim dilim doğrarım ve çekirdeklerini çıkarırım. Havuçların üstünü kazıyıp, rendelerim. Büyükçe bir salata tabağının ortasına marulun göbeğini yerleştiririm. Çevresine turp parçaları ve küçük parçalara bölünmüş karnabaharları yerleştiririm. Sonra sırasıyla dilimlemiş olduğum pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesleri dizerim. Rendelediğim havuçları en dışa koyup, salatayı tereotları ile süslerim. Bir kapta sirke, zeytinyağı,karabiber ve tuzu iyice çırparak birbirine yediririm ve sonra salatanın üstüne gezdiririm. Salata tabağını biraz maydanoz ve dereotu yaprağıyla süsledikten sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: