10 Ekim 2010 Pazar

Pekmezli Kek Tarifi

Pekmezli Kek

Kekimin Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • yarım bardak toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un
Kekimin Tarifi

Önce şeker ve yumurtayı bir kap içerisinde çırparım. Üzerine yağ, pekmez, ceviz ve yoğurt ilavesi yapıp çırparım. Kabartma tozu ve un katıp harmanladığım kek hamurunu, yağlanmış kek kalıbına dökerim. Daha sonra önceden ısıtılmış fırına koyup 170 derecede pişiririm. İlk 20 dakika fırın kapağını açmam .Kürdan ile pişip pişmediği kontrol ederim. Kürdan temiz çıkıyor ise pişmiş demektir.

Hiç yorum yok: