12 Mart 2009 Perşembe

Acı Soslu Sığır Bonfile Tarifi




Acı Soslu Sığır Bonfile

Et Yemeğimin Malzemeleri

  • 150 gr.lık
  • 4 dilim sığır filetosu
  • 2 diş sarmısak
  • 100 gr yeşil zeytin
  • yarım acı kırmızı biber
  • 100 gr küp doğranmış domates
  • yarım su bardağı kırmızı şarap
  • zeytinyağı
  • tuz

Et Yemeğimin Tarifi

Sarmısağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı içinde öldürüp eti eklerim, yüksek ateş üstünde iki tarafları altın sarısı renk alına kadar kızartırım. Sonra etleri çıkarırım. Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri, küp domatesleri ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyarım. Yüksek ateşte 2 dk pişiririm. Şarabı ilave edip buharlaşmasını beklerim. Eti yeniden tavaya koyup, çok az tuzlarım ve bir dakika daha pişiririm. Filetoları sıcak servis tabağına koyarım ve üzerine biraz pişme suyundan ekleyip hemen servis yaparım.


Hiç yorum yok: