12 Mart 2009 Perşembe

Çikolatalı Kadayıf Tarifi




Çikolatalı Kadayıf

Tatlımın Malzemeleri

yarım kg kadayıf
500 gr antep fıstığı
2 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için: 5 çorba kaşığı bal 1,5 su bardağı su Çikolata Sosu için: 100 gr bitter çikolata 100 gr krema 2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı margarin


Tatlımın Tarifi

Kadayıfları büyükçe bir tepsiye alıp ince ince didiklerim. 2 Çorba kaşığı eritilmiş margarini kadayıfa yedirip küçük bir kahve fincanının yarısına kadayıfın bir tutamını elimle bastırarak sıkıştırırım. Ortasına dövülmüş antep fıstığı koyarım ve üzerine de kadayıf koyarım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip çıkarırım. Kızgın fırında kadayıflar kızarıncaya kadar pişiririm. 5 Çorba kaşığı balı kavanoza koyup suyu eklerim, kavanozu iyice çalkalarım. Bu karışımı fırından çıkmış olan kadayıfların üzerinde gezdirip soğumaya alırım. Bu arada çikolata sosunu hazırlarım. Bunun için de çikolata ve kremayı eritirim. Daha sonra kakao ve pudraşekeri koyup karıştırırım. Ocaktan alırım ve 1 çorba kaşığı margarin ekleyip sosa yediririm. Bu sosu kadayıfların üzerine gezdiririm ve sonra üzerine dilimlenmiş antep fıstıklarını bolca yayıp servis yaparım.

Hiç yorum yok: