17 Mart 2009 Salı

Adana Kebab




Adana Kebab


Kebabımın Malzemeleri
  • 8 çarliston biber (uzun)
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı acı tozbiber
  • 1/2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 soğan (orta boy)
  • 4 domates (orta boy)
  • yarım kilo kıyma
  • pide
  • yassı şiş
  • tuz
Kebabımın Tarifi

Bir kab içine soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş soğanı, kıymayı, toz acı biberi, pul biberi, kimyonu ve tuzu koyup beraberce yoğururum ve daha sonra 10 dakika dinlendiririm. Izgarayı önceden yakarak hazırlarım. Şişleri yağladıktan sonra, kıymayı 10 porsiyona bölüp, her birini uzunlamasına sucuk gibi şişlere dizerek ızgara ederim. Yıkanmış domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bölerim, ızgaranın kenarlarına bir güzel dizerim. Bir yandan da pideleri kızartırım. Hazır olan kebapları maydanozla beraber pide içinde servis yaparım.

Hiç yorum yok: