18 Mart 2009 Çarşamba

Ali Paşa Pilavı




Ali Paşa Pilavı


Pilavımın Malzemeleri
  • 1 fincan antepfıstığı1 kahve fincanı kuru üzüm1 diş sarmısak1 soğanyarım su bardağı dolmalık fıstık2 su bardağı Pirinç3 çorba kaşığı tereyağ3 su bardağı et suyu100 gr kıymatuz
Pilavımın Tarifi

Kıyma, sarmısak, tuz ve rendelenmiş soğan ile köfte harcı hazırlarım. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlarım. Köfteleri ister tavada kızartırım. Üzümleri suda bekletirim. Antepfıstıklarını suda 3 dakika kadar haşlarım ve böylece kolaylıkla kabuklarını soyarım. Pirinçleri yıkarım ve süzerim daha sonra yağda kavururum. Dolmalık fıstığı ilave edip biraz daha çeviririm. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince katarım ve 15 dakika kısık ateşte pişirirken tuzunu ve üzümleri eklerim. Daha sonra sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: