19 Mart 2009 Perşembe

Gulaş Çorbası


Gulaş Çorbası


Çorbamın Malzemeleri

  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 10 gr tereyağı
  • 7 gr un
  • 15 gr salça
  • 15 gr kuru soğan
  • 40 gr patates
  • 20 gr dana bonfile
  • elma sirkesi
  • yenibahar, karabiberkırmızı toz biber, kimyon
Çorbamın Tarifi

Sıvıyağ ile bir tavada soğanı pembeleşinceye dek kavururum. Zar şeklinde doğramış olduğum bonfile etleri tavaya atıp soğanla beraber kavurmaya devam ederim. Biraz salça katarım ve salçayı iyice öldürürüm. Yeteri kadar un eklerim ve bir süre daha kavururum. Su eklerim, kaynamaya bırakırım. Kaynayan çorbaya biraz elma sirkesi koyarım. Çorbayı sebzeler ve patatesler pişine kadar kaynatırım. Kırmızı toz biber eklerim. Daha sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: