20 Mart 2009 Cuma

Yörük Kebabı




Yörük Kebabı

Kebabımın Malzemeleri

  • 250 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 kabak
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağ
  • 1,5 su bardağı erişte
  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 2 biber
  • 15 mantar
  • 1 su bardağı bezelye
  • tuz

Kebabımın Tarifi

Domatesi, soğanı yemeklik doğrarım ve daha sonra kuşbaşı et ile birlikte, kısık ateşte 15-20 dk kadar pişiririm. 2 biberi ve 1 kabağı küp küp doğrarım. Mantarları ortadan ikiye keserim. Bezelyeleri de katıp tencereye koyarım, tuzunu serperim. Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvıyağ dökerim ve üstüne su ilave ederim. Kaynayınca tuz serpip, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlarım. Tencereden alıp, süzerim. Erişteleri fırın tepsisine yayıp üzerine sebzelerle sote edilmiş olan etleri yayarım ve en üste de 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesini serptikten sonra sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: