17 Mart 2009 Salı

Tas Kebabı




Tas Kebabı


Kebabımın Malzemeleri
  • yarım kilo dana eti (ince kuşbaşı doğranmış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 domates
  • yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 soğan (orta boy)
Kebabımın Tarifi

Sarmısakları ve soğanları yemeklik olarak doğrarım, tencereye yağ koyarım ve soğan sarmısağı katarım. Kuşbaşı doğranmış olan etleri ekleyip iyice karıştırırım. Üzerine salça ve domatesi eklerim. Daha sonra baharatı serperim ve iyice karıştırırım. Tencerenin ortasına toplayıp üstüne büyük bir cam kase kapatırım, kısık ateşte pişirmeye alırım. Etler suyunu saldığında tuzunu katarım. Yemek suyunu çekene dek pişiririm. Servis yapacağım zaman servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar dökerim, fırında 5 dakika beklettikten sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: