16 Mart 2009 Pazartesi

Çevirme




Çevirme

Yemeğimin Malzemeleri
  • 5 patlıcan
  • 500 gram tavuk eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 125 gr tereyağ
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • yenibahar
  • tuz

Yemeğimin Tarifi

Patlıcanları uzunlamasına kesip 15 dakika tuzlu suda bekletirim ve daha sonra suyunu süzerim. Patlıcanları kızartırım ve yağını süzerim. Tavukları kuşbaşı doğrayıp ince ince kıyılmış soğanla suyunu çekene kadar kavururum ve sonra bir kenarda dinlenmeye alırım. Öte yanda fıstıkları kavururum. Pirinci, tuzu ve yenibaharı katıp iç pilavı hazırlarım. Çukur bir tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarı doğru yerleştiririm ve tencerenin dibini tamamen örterim. Pilavın yarısını patlıcanların üzerine yerleştiririm ve bunun üzerine tavuklu harcını sonra da pilavın geri kalanını bir güzel yayarım. Kısık ateşte 10 dakika pişiririm piştikten sonra dinlenmeye alırım. Servis yapmadan önce tabağa ters çevirip üzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile süslerim ve servis yaparım.

Hiç yorum yok: