Alman Pastası
Pastamın Malzemeleri
- Keki için:
2 su bardağı ılık süt
1 pk yaşmaya
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un - Kreması için:
1 lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 pk toz kremşanti
1 pk vanilya
Şeke, maya ve tuzu sütün içinde beklemeye alırım ve mayanın çözülüp biraz köpürmesini beklerim ve yumurta, sıvıyağ ve unu ilave edip, yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yaparım. Üzerini kapattıktan sonra iki katı olana kadar bekletirim. daha sonra hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açarım ve bardakla yuvarlak olarak keserim. Yağlanmış tepsiye koyup, 30 dk tepside beklettikten sonra önceden ısıttığım 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiririm. Bu sırada süt, un ve şeker ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema pişiririm. Biraz çırpıp ılıttıktan sonra kremşanti ve vanilyayı katıp mikserle iyice karıştırırım. Krema soğuduktan sonra, ortasından enlemesine kestiğim ekmeklerin arasına kaşıkla doldururum. Diğer parçayı üzerine kapatıp üzerine pudra şekeri serpiştiririm. Üstteki parçayı pudra şekeri yada çikolata sosuna batırıp daha sonra servis yaparım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder