15 Mart 2009 Pazar

Garbür Çorba


Garbür Çorba









Çorbamın Malzemeleri

  • 2 soğan (irice)
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 2 patates (iri)
  • 1 havuç (iri)
  • 1 kereviz (küçük)
  • 1 kabak (orta boy)
  • 15 adet ayşekadın fasulyesi
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 12 su bardağı et suyu

Çorbamın Tarifi

Soğanı piyaz gibi benzer biçimde doğrayıp diğer sebzeleri yıkarım ve incecik doğrarım. Bir tencere içinde yağı kızdırıp içine soğanı ve diğer sebzeleri ilave ederim. 5 dk orta derecede ateşte karıştırıp kavururum. Daha sonra unu ekleyip iyice karıştırmaya devam ederim. Tuzu ve suyu katarım ve 60 dk pişiririm. Pişirdikten sonra püre makinasından geçiririm . Daha sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: