Garbür Çorba
Çorbamın Malzemeleri
- 2 soğan (irice)
- 2 çorba kaşığı yağ
- 2 patates (iri)
- 1 havuç (iri)
- 1 kereviz (küçük)
- 1 kabak (orta boy)
- 15 adet ayşekadın fasulyesi
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 12 su bardağı et suyu
Çorbamın Tarifi
Soğanı piyaz gibi benzer biçimde doğrayıp diğer sebzeleri yıkarım ve incecik doğrarım. Bir tencere içinde yağı kızdırıp içine soğanı ve diğer sebzeleri ilave ederim. 5 dk orta derecede ateşte karıştırıp kavururum. Daha sonra unu ekleyip iyice karıştırmaya devam ederim. Tuzu ve suyu katarım ve 60 dk pişiririm. Pişirdikten sonra püre makinasından geçiririm . Daha sonra servis yaparım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder