15 Mart 2009 Pazar

Kırlangıç Balığı Çorbası



Kırlangıç Balığı Çorbası

Çorbamın Malzemeleri



  • 1 kırlangıç balığı
  • 1 kuru soğan
  • 1 havuç
  • 6 sap maydanoz
  • 8 bardak su
  • 1 yumurta
  • 2 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 defne yaprağı
  • tuz

Çorbamın Tarifi




Balığı birgüzel yıkadıktan sonra kaynayan suyun içine atarım ve 3 dk kaynattıktan sonra çıkarıp suyunu dökerim. Tencere içine soyulmuş patates, havuç ile soğan, maydanoz, su, tuz ve karabiberi katarım. Kaynayınca balığı içine koyup 30 dk kaynatırım. Daha sonra süzgeçten geçirip, suyunu ayırırım. Balığın etlerini kılçıklarından ayırıp bir kenarda bekletirim. Çorbanın terbiyesi için, yumurtanın sarısını limon suyu ile beraber çırpıp unu eklerim. Süzülmüş balık suyuna yavaş yavaş karıştırırım ve kaynatırım. Kaynayan terbiyeli sosa ayıklanmış balık etlerini ve defne yapraklarını ekleyip 10 dk kaynatırım. Daha sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: