25 Mart 2009 Çarşamba

Armut Köfte




Armut Köfte

Köftemin Malzemeleri

  • 1 kemiksiz tavuk göğsü
  • 8 küçük boy patlıcan
  • 1 haşlanmış patates
  • 1 yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • karabiber
  • 4 domates
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • tuz

Köftemin Tarifi

Patlıcanların tamamen soyup tuzlu suda bekletirim, (saplarını kesmem). Patlıcanların suyunu sıktıktan sonra kızgın yağda kızartırım. Tavuk göğsünü robotta çekerim. Haşlanmış patatesi rendelerim. Ekmek içlerini ıslatıp sıkarım. Yumurta, tuz ve karabiber ilave edip yoğururum. Köfteyi 8 parçaya ayırıp, avucumun içinde açıp yassıltırım. Kızarmış patlıcanı sap kısmı dışarıda kalacak şekilde köfte harcı ile kaplarım. Domatesleri rendeleyip tereyağı ile suyunu çekene dek pişiririm. Köfteleri bol kızgın yağda kızartırım. Fırın tepsisine domates sosu yayarım. Kızarttığım köfteleri sosun üzerine dizip 200 derece fırında 15 dakika pişiririm ve sıcak sıcak servis yaparım.

Hiç yorum yok: