26 Mart 2009 Perşembe

Avunya Mantısı




Avunya Mantısı


Mantımın Malzemeleri
  • yarım kilo nohut
  • 4 tane yufka
  • yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı zeytinyağ
Mantımın Tarifi

Akşamdan ıslattığım nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişiririm. Diğer yanda 4 tane yufkayı rulo yapıp, 1 cm eninde keserim. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizerim, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartırım. Sonra, pişirdiğim nohudu üzerine döküp, tekrar fırına veririm ve 10 dk. daha pişiririm. Üzerine yoğurt döküp, sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: