24 Mart 2009 Salı

Bonfile Kebabı Tarifi




Bonfile Kebabı


Kebabımın Malzemeleri
  • yarım kg Bonfile
  • 10 çarliston biber
  • 3 domates
  • 2 soğan
  • 100 gr tereyağ
  • karabiber
  • yarım limonun suyu
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • taze biberiye
  • tuz
Kebabımın Tarifi

Bonfileleri iyice döverek parçalamadan inceltirim. Çarliston biberlerin çekirdek kısımlarını çıkarıp ince uzun doğradıktan sonra soğanları da yemeklik olarak doğrarım. Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrarım ve bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavururum. Biberleri de tavaya aktarıp 3 dk sote ederim. Arkasından domatesleri ekleyip 3 dk. daha kavurup tuz, karabiberi de ekleyip ateşten alırım. Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyduktan sonra bonfilelerin yan kenarlarını hafifçe içe döndürüp sararak kürdanla iki uçlarını tuttururup şişlere dizerim. Şişleri tepsiye yerleştiririm ve yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştırırım. Bu sosa tuz, karabiber koyarım ve bu sosu şişlere sürerim. Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süslerim ve etler kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alıp servis yaparım.

Hiç yorum yok: