30 Mart 2009 Pazartesi

Bolu Orman Kebabı Tarifi



Bolu Orman Kebabı

Kebabımın Malzemeleri

  • 1 kilo kemiksiz kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 soğan
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

mantar malzemesi :

  • 1 kilo mantar
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 küçük soğan
  • yarım demet maydanoz
  • karabiber
  • tuz
  • yarım limon


Kebabımın Tarifi

Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 3 dk kadar çeviririm. Sonra etleri eklerim, önce hızlı ateşte çevirip sonra altını kısarım. 1 bardak ılık suyu da ekleyip etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ilave ederim. Pişen etleri bir tepsiye alırım. Aşağıda yazdığım tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökerim. İnce kıyılmış maydanoz serperim. Sıcak olarak servis yaparım.
Mantarın hazırlanışı :
Mantarların saplarını kesip, bol suda yıkarım ve süzerim. Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzerim. Mantarları dörde bölüp, bir tencerede hafifçe kızdırdığım tereyağına eklerim. 1 dakika sote edip, tuz ve biberi serperim ve 5 dakika karıştırarak kavururum.

Hiç yorum yok: