Boşnak Böreği
Böreğimin Malzemeleri
- 1 yumurtanın sarısı
- su
- 1 kg Un
- 1 fincan sıvıyağ
- tuz
- İçi İçin; 200 gr beyaz peynir, 1 demet maydanoz, 1 su bardağı sıvıyağ, tuz
Böreğimin Tarifi
Unun ortasını bir güzel açıp tuz, ılık su ve 1 fincan sıvı yağ koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde yaparım. Bu hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlarım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açarım ve bezelerin üzerine sıvıyağ sürerim. Yufkayı çekerek hazır yufka inceliğinde açarım ve kaşıkla sıvı yağ serperim. Hazırladığım peynirli maydanozlu içi yufkaya serpip yufkayı rulo olarak sararım. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayarak yufkaları dolayarak yerleştiririm ve üzerine yumurta sarısı sürerim. Önceden ısıttığım 225 derecedeki fırında altı üstü kızarana kadar pişiririm ve sıcak olarak yanında domates dilimleri ve sivri biberlerle beraber servis yaparım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder