23 Mart 2009 Pazartesi

Çikolatalı Tart Tarifi




Çikolatalı Tart


Tatlımın Malzemeleri
  • Hamuru için;
    1,5 su bardağı un
    1 su bardağı pudra şekeri
    100 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
    yarım çay kaşığı karbonat
    1 yumurta
  • Krema için ;
    100 gr sıvı krema
    60 gr sütlü çikolata
    60 gr bitter çikolata
    sıvı yağı
Tatlımın Tarifi

Unu, pudra şekerini ve karbonatı bir kab içine eleyip sonra tereyağını ufak parçalara ayırıp unun üzerine yumurtalarla beraber eklerim ve iyice özleşene kadar yoğururum. Hamur oluşunca buzdolabı poşetine sarıp buzdolabında yarım saat bekletirim. Fırını 175 dereceye ayarlarım. Kalıbı sıvıyağı ile yağlarım. Hamuru buzdolabından çıkarıp tezgah üzerine biraz un serpiştiririm ve hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açarım. Su bardağının ağzı yardımı ile hamurdan yuvarlak parçalar çıkarıp herbirini kalıplara elimle yerleştiririm. Daha sonra bir çatalla hamurun üzerine yer yer delikler açarım. Alüminyum folyo alıp herbir tartın üzerine birer parça koyarım. İçine nohut, fasulye gibi kuru bakliyat katarım. Hamurları iyice kızarana kadar 40 dk pişiririm. Piştikten sonra tezgahta soğumaya alırım. Krema için, kremayı önce kaynatırım. Çikolataları ufak ufak kıyarım. Kaynamış kremanın içerisinde çikolataları eritirim ve devamlı karıştırarak ılıtırım. Bu işlem için kremayı ayrı bir kaba alıp,cezvenin sıcaklığından uzaklaştırırım. Çok soğutmadan tartlara paylaştırıp, buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: