30 Mart 2009 Pazartesi

Buğu Kebabı Tarifi



Buğu Kebabı

Kebabımın Malzemeleri

  • 1 kilo koyun butu
  • yarım su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 2 iri domates
  • 2 kahve kaşığı kekik
  • 1 defne yaprağı
  • 300 gr arpacık soğanı
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 kahve kaşığı karabiber


Kebabımın Tarifi

Yarım bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğurarak hamur haline getiririm. Daha sonra orta boy bir güvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp ufak ufak doğranmış domatesi koyarım. Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırırım. En üste defne yaprağını koyup, sonra güvecin kapağını kapatırım. Üzerine bir ağırlık koyarım. Önceden hazırladığım hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir boşluk kalmayacak biçimde iyice sıvarım. Güveci 20 dakika kadar hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açıp, orta ateşte 2 saat kadar pişiririm. Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizlerim ve güveci servis yaparım.

Hiç yorum yok: