Çağ Kebabı
Kebabımın Malzemeleri
- 1 kuzu budu
- 1 soğan
- 100 gr yoğurt
- lavaş ekmeği
- 4 domates
- 8 yeşilbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kebabımın Tarifi
Önce almış olduğum kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar keserim. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırıp etlerle beraber 1 gün bekletirim. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takarım ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartırım. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yaparım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder