30 Mart 2009 Pazartesi

Çardak Kebabı Tarifi



Çardak Kebabı

Kebabımın Malzemeleri

  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • yarım kilo dana kuşbaşı
  • 1 sarmısak
  • 250 gr yoğurt
  • kırmızı biber
  • 2 yufka


HAZIRLANIŞI

Bol miktarda soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile beraber eti çok yumuşak bir hale gelinceye kadar düdüklü tencerede pişiririm. Suyu çekilince kaşıkla ezip, püre kıvamına getiririm. İçine kavrulmuş dolma fıstığını eklerim. Yufkaları üçgen biçimde kesip, hazırladığım et ile 2 parmak eninde sigara böreği şeklinde sararım. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartırım ve servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökerim en son kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yaparım.

Hiç yorum yok: